Waxen & Slijpen

Tijdens de lockdown en reguliere opening is het altijd mogelijk om binnen openingstijden (9:00-17:00) ski’s en snowboards langs te brengen om te waxen en slijpen, klaar terwijl u wacht.

Let op!: snowboards gelieve zonder bindingen te brengen!

Wij waxen, slijpen, polijsten of repareren uw ski’s professioneel. We behandelen elke ski of snowboard secuur en zorgen ervoor dat deze helemaal klaar zijn voor gebruik op de piste.

Prijzen:

– Ski’s machinaal €20
– Ski’s handmatig €25

– Snowboard machinaal €25
– Snowboard handmatig €30

Complete beurt (waxen, slijpen, polijsten en kleine reparaties o.a. opvullen van belag)
– Ski’s/snowboard €35,-

Klaar terwijl u wacht!*

*In het geval van een grote beurt of handmatig waxen & slijpen, duurt dit een dag.

Kom langs bij ons in onze winkel voor een onderhoudsbeurt van uw ski’s en/of snowboard.

Skizaak Utrecht biedt, naast een breed assortiment aan wintersportartikelen zoals ski’s, skischoenen en snowboardartikelen, ook de service van ski- en snowboardonderhoud. Dit houdt in: waxen, slijpen, polijsten en kleine reparaties.

Om gegarandeerd soepel en snel van de berg af te glijden is het van groot belang dat je ski’s of snowboard goed onderhouden zijn. Daarom biedt Skizaak Utrecht de mogelijkheid je ski’s of snowboard te laten slijpen, waxen en polijsten. Daarnaast zijn er ook kleine reparaties mogelijk, zoals het opvullen van het belag.

Het waxen van je ski’s of board is van groot belang voor een prettige ski-ervaring. Zonder deze wax ga je relatief langzaam de berg af. Bij het skiën vormt er zich tussen de ski en de sneeuw een klein laagje water. Hierdoor glij je dus lekker soepel. Om dit proces goed te doen laten verlopen is er wax nodig. Bij het waxen wordt warme wax in de poriën van het belag van de ski geduwd. Dit maakt de ski goed glad.

Naast waxen is slijpen erg belangrijk. Slijpen geeft je grip in de sneeuw. De metalen kanten van je ski’s zijn zo scherp omdat ze op die manier goed in de sneeuw kunnen snijden. Zeker op harde pistes is een goed geslepen zijde van groot belang. Je verminderd zo de kans op wegglijden en maakt de mogelijkheid tot carven groter.

Als je ski’s bij ons huurt of koopt waxen wij deze altijd gratis voor je.

Waxen & slijpen
Ski's toppen